Gündem

Bursa Yenibağlar mahalle sakinleri ne istiyor?

Esmanur GÜLBAHAR / Ahmet GÜNAY / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) – Mahallemin Muhtarları programı kapsamında bu hafta, Bursa’nın Osmangazi İlçesine bağlı Yenibağlar Mahallesi’nin sorunlarını ele aldık. Yenibağlar Mahallesi’nin sorunlarını mahalle halkıyla, mahalle esnafıyla ve mahalle muhtarıyla konuştuk.

Yenibağlar mahalle esnafı, mahallede bir sıkıntıları olmadığını, mahallenin ve insanların güzel olduğunu söylerken bir diğer esnaf ise mahallede uyuşturucu sorunu olduğunu ve buna bir el atılması gerektiğini dile getirdi.

YENİBAĞLAR’DA EN BÜYÜK SORUN EĞİTİM

Doğma büyüme bu mahallede yaşadığını belirten bir mahalle sakini, “Muhtarımızdan da mahallemizden de memnunum. Belediyelerden biraz beklentilerimiz var. Mahallemizde bir lise yok en büyük sorun, eğitimdir. Çöple ilgili şikayetlerimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş, mahallemize geliyor ve gözlemliyor. 2024 yılında çöpün dökülmeyeceğini söyledi. Bu sözünün arkasında durması bekliyoruz. Altyapıların ve üst yapıların yapılması lazım.” dedi.

YENİBAĞLAR MAHALLESİNDEKİ HARBİYE CADDESİ TRAFİK İLE CEBELLEŞİYOR

Bir başka mahalle sakini ise, “En büyük sorun, sabah saatlerinde ve okul çıkış saatlerinde Yenibağlar’ın en işlek caddesi olan Harbiye Caddesi’nde yoğun bir trafik olmasıdır.” şeklinde konuştu.

MUHTARDAN İMAR ÇALIŞMASI SÖZÜ

Muhtar olduğu süreçte mahalleye verdiği hizmetleri ve yeni seçimde yeniden muhtar seçilirse mahalle halkına hangi hizmetleri sunacağını Herkes Duysun mikrofonuna anlatan Mahalle Muhtarı Adil Gökçe şu ifadeleri kullandı:

“1960 yılında Giresun’da doğdum. 1986 yılında Bursa’ya geldim. Büyükşehir Belediyesinden emekli oldum. 2019-2024 yılları arasında Yenibağlar mahalle muhtarı olarak seçildim. Vaatlerimiz vardı. Yenibağlar Gençlik ve Spor Merkezi ve Kütüphane yapıldı. Mahallemizin doğalgaz sorunu çözüldü. Ziraat Bankası ATM’si siparişi verildi, mahallemizde tüm ATM’ler bulunacak. Mahallenin belli yerlerine kasis yapıldı. Belli sokaklara yönlendirme tabelası yapıldı. Harbiye caddesinde elektrik hatları yer altına alınıyor. Pazar alanı ise kapalı pazar ve otopark olarak yapılacak. Sorunlarımız bitmedi, yeniden muhtar olursam, en büyük sorun olan imar üzerine çalışacağımıza söz veriyorum. Çıkmaz sokak sorununda imar ile birlikte çözüleceğine inanıyorum. Yenibağlar Mahallesi’nden çevre yoluna bir bağlantı yapılacak hatta bunun poliçesi hazırlandı. Çevre mahallelerin en büyük sorunu, okuldur. Yer bulunamadı, yapılamadı. Emek, Hamitler ve Yenibağlar’a lise ve ortaokul gerekiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Saç Ekimi Fiyatları -